top of page
Gezichtsmassage

Heb je behoefte aan een ontspannen gezichtsmassage zonder een hele behandeling te boeken of wil je een extra massage toevoegen aan je behandeling dan is dit echt iets voor jou.

Gezichtsmassage - Waarom toch?

Een stralende huid, jonge uitstraling, gezonde ontspanning en er gaan zelfs geruchten dat een gezichtsmassage je socialer, vriendelijker en slimmer maakt. Wat gebeurt er allemaal met je tijdens zo’n massage dat je dit ervoor terug krijgt? 

1. Het geluksgevoel tijdens een gezichtsmassage

Bij een aanraking van het gezicht wekt het namelijk het hormoon 'oxytocine' op, ook wel het knuffelhormoon genoemd.

Oxytocine eet stress als ontbijt, je bloeddruk daalt, je hartslag verlaagt en je maakt minder adrenaline aan. En daar is dan dat heerlijke, rustgevend geluksgevoel. 

Een gezichtsmassage zorgt ervoor dat u uw gezicht kunt ontspannen, waardoor u een zachtere uitstraling krijgt en er jonger uit gaat zien. U heeft ook baat bij een gezichtsmassage wanneer u last heeft van klachten als hoofdpijn, spanning, vermoeidheid of als u veelvuldig computerwerk verricht. Net als andere vormen van massage zorgt ook een gezichtsmassage ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd.

 

Bij Carpe Wellness wordt Shiatsu en Ayurvedische gezichtsmassage gecombineerd toegepast. Ayurveda is een levenswijze die ernaar streeft om lichaam en geest in balans te brengen. Ook een Gua Sha gezichtsmassage, een penseel gezichtsmassage of een combinatie van beide behoort tot de mogelijkheden. Een Gua Sha gezichtsmassage kan zorgen voor minder rimpels door vernieuwing en versteviging van de huid. Een penseel gezichtsmassage zorgt voor een diepe ontspanning, vooral na een Gua Sha gezichtsmassage.

2. Gezond door gezichtsmassage

Het hormoon oxytocine heeft naast een stressverlagend effect ook een positieve invloed op je spijsvertering, geheugen, zenuwstelsel en ademhaling. Een gezichtsmassage is dus goed voor je algehele gezondheid. Het stimuleert de lymfevaten in het gezicht en zorgt ervoor dat schadelijke gifstoffen als toxine sneller afgevoerd worden.. 

*Massagesnworden uitgevoerd zonder intensieve werkstoffen. Extra werkstoffen zijn te boeken voor €5,95

8b56aa5a7d3c8f15f5bd6249039b9460.jpg

GUA SHA FACE MASSAGE

De fitness massage voor je huid.  Gua sha massage is een eeuwen oude Chinese techniek die als een detox werkt en collageen en elastine aanmaak stimuleer.  Doormiddel van platgeslepen stenen wordt je huid gemasseerd door het maken van langen bewegingen. Deze massage werkt ontspannen op de geest en stimuleer de huid..

OIP (17).jfif

PENSEEL MASSAGE

Als je echt wilt ontspannen en houdt van een zachte massage dan is deze massage echt iets voor jou. Door middel van zeer zachte borstels en penselen word je huid heerlijke gemasseerd waarbij de doorbloeding gestimuleerd wordt. Door deze zachte manier van masseren ontspannen je zenuwuiteinde waardoor je spanning in je spieren kan loslaten.  Door middel van langzame, vloeiende penseelstreken over gelaat, decolleté en schouders ontstaat een ontspannend effect, 

Japanse gezichtsmassage.jpg

JAPANSE GEZICHTS- MASSAGE

Japanse gezichtsmassage is een verfijnde massage die de gezichtsspieren, drukpunten en meridianen (energiebanen) behandelt volgens Japanse traditie en staat vooral bekend om zijn lange bewegingen die zeer ontspannen werken op het gelaatsspieren. Deze massage bestaat uit een combinatie van ontspannen en activerende technieken waardoor je het gevoel heb dat je gelaatsspieren ook echt gemasseerd worden.  Door de diepte van de behandeling wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en afvalstoffen vrijgemaakt in de onderhuid. De energiestroom van het hoofd wordt in balans gebracht waardoor de gezondheid en het uiterlijk van de gezichtshuid verbeteren.

Abhyanga hoofdmassage.jpeg

HOOFHUID EN OOR MASSAGE

De oren zijn een bron van drukpunten die in verbinding staan met ons hele lichaam. Net als een voetmassage kan een oor massage verbazingwekkend ontspannen werken. 

Stress en spanningen kunnen het hoofd en het lichaam een gespannen gevoel geven. Bij de hoofdhuid en oor massage wordt deze spanning weggenomen doordat er op een rustgevende manier aan de hand van drukpunten, knedingen en strijkingen gemasseerd wordt. Zowel het gezicht als het hoofd, de nek en de schouders worden meegenomen in de massage. Voor een extra diepe ontspanning kunnen er eventueel warme massage stenen worden gebruikt.

De massage biedt o.a.:

  • verlichting bij pijnen en kwalen

  • bevordering van de haargroei

  • versoepeling van stijve nekspieren

  • heeft een positieve werking bij stress

  • verlichting bij geestelijke vermoeidheid en prikkelbaarheid

  • helpt bij slapeloosheid

OIP (18)_edited.jpg

STOOMSTEMPEL MASSAGE

Kürland Kruidenstempelmassage

staat voor een moderne,kruiden- en stoommassage voor lichaam en gelaat . Puur natuurlijke kruiden en bloemen worden voortdurend gestoomd bij een constante temperatuur in combinatie met een heerlijke manuele massage . Deze gelaatsverzorging biedt een unieke massage met een innovatieve stempeltechniek bij een constante behandeltemperatuur van 48°C, waarbij de actieve ingrediënten in de diepere huidlagen dringen .

bottom of page