top of page
Brazilian wax

FULL BRAZILIAN 

Full Brazilian wax. De naam zegt het al. Het schaamhaar wordt bij deze methode op en rondom de schaamstreek volledig verwijderd. Heel precies betekent het dat het haar vanaf de venusheuvel, vagina, het perineum en de bilnaad volledig wordt gewaxt met de meest zachte wax zodat het zo aangenaam mogelijk wordt ervaren. Het geeft een gevoel van een verzorgt uiterlijk en een bepaalde mate van aantrekkelijkheid. 

Brazilian wax

BRAZILIAN STRIP 

De Brazilian strip wax komt in de buurt van een full Brazilian wax. Het enige verschil met een full Brazilian wax is dat het schaamhaar niet volledig wordt weg gewaxt, maar er nog een klein streepje op de schaamstreek blijft zitten. 

Kenmerk van een French Brazilian wax is dat er een klein verticaal streepje haar bovenaan zichtbaar blijft. Een wax specialist zal vragen hoe breed het streepje moet worden. Denk daarover na voordat je naar een waxsalon gaat. Het streepje haar varieert meestal tussen de 1 en 3 cm. 

Brazilian wax

BRAZILIAN STRING 

De Brazilian string komt in de buurt van een Brazilian strip. Het enige verschil is dat het streepje schaamhaar iets groter en breder is en het haar wordt verwijdert tot aan het string ondergoed.

De string wax wordt vaak als voorloper van de Full Brazilian wax gedaan. Veel vrouwen ervaren het laatste stukje haar verwijderen als pijnlijk en laten daarom het haar tot aan de string verwijderen. Na een aantal keren deze wax vorm te hebben ondergaan, wordt ervoor gekozen om het gehele schaamstreek te ontharen. Men is dan inmiddels gewend geraakt aan het waxen en de volgende stap is een feit.

Brazilian wax

BRAZILIAN BIKINI 

De Brazilian Bikini wax laat het schaamhaar staan zover dat bij het dragen van een bikini het haar niet zichtbaar is. Dit wordt doorgaans toegepast bij vrouwen die het vervelend vinden als er schaamhaar rond de badpak te zien is. Het haar wordt, bij deze vorm van harsen, rondom het bikinibroekje verwijderd middels met behulp van een geschikt harsproduct. 

Brazilian wax

BRAZILIAN TRIANGLE

De Brazilian Triangle wax laat een driehoekje van schaamhaar in de vorm van een triangel staan. Het ziet er net als de overige wax vormen verzorgd en aantrekkelijk uit. En toch ook hier zie je dat het een opstapje is naar de full Brazilian wax methode. Uiteindelijk gaat de voorkeur uit naar een volledig haarloze genitale zone. 

bottom of page