top of page
kalahari scrub lichaam.jpg

RELAX & RECHARGE

met Magnesium behandelingen

Waarom is magnesium zo goed voor je lichaam?

 

Door overmatig transpireren verlies je veel magnesiumzouten en kom je snel in een magnesiumtekort. Bij Carpe Wellness vul je dit juist aan door extra magnesium via de huid op te nemen in onze unieke magnesium behandelingen. Je gaat helemaal ontspannen, herstellen en geeft je nieuwe energie. En dat voel je!

 

Magnesium ondersteunt wel meer dan 327 lichaamsprocessen en zorgt voor een gezond brein, spieren en bewegingen. Het mineraal magnesiumchloride, een lichaamseigen mineraal, werkt het meest effectief door het op te zuigen via de huid rechtstreeks op celniveau..

MAGNESIUM BELEVING 'Energie Boost'

 

een dubbele weldaad voor uw spieren 

Een magnesium beleving is een unieke ervaring  

 • je voeten laten verwennen door een heerlijk voetbad met magnesiumkristallen

 • Detox/kruiden thee met een stukje pure chocolade

 • magnesium en aloë vera lichaamspakking + infrarooddeken

 • rust en ontspanning in jezelf te ervaren (op het HydraMed waterbed)

 • gezichtsmassage met Aloë Vera magnesium Gel

 • ondersteuning in balans tussen lichaam en geest door een magnesium boost

 • afsluiten met een kruidenthee of koffie

boost magnesium beleving.jpg
magnesium voetbad.jpg
RJF_8828.jpg
groene smoothie.jpg

HydraMED waterbed

Een voedende en hydraterende lichaamspakking op een warmwaterbed van 38 á 39 graden. Je wordt heerlijk ingesmeerd met een balsem van kruiden, pure crème en andere mineralen, sporenelementen. Daarna stoppen we je lekker in een warm deken en tijdens deze rust kun je genieten van een gezichtsmasker met magnesium en Aloë Vera. Je voelt je als herboren met een zijdezachte huid!  
 

Duur : 90 min

Prijs : 80 euro

RJF_8828.jpg

HYDRAMED met magnesium lichaamspakking

 

rust, warmte en intensieve huidverzorging 

Rust, warmte, stoom op de rug, ontspanning en intensieve huidverzorging en kleurentherapie.

Door de lichaamsscrub voelt je huid zijdezacht aan en ben je helemaal relaxed door het krachtige mineraal magnesium. 

Hierna wordt je huid gevoed en gehydrateerd met een crème met kruiden, aromatische olie en mag je nog even rusten in een warm deken.

Duur : 45 min

Prijs : 50 euro

MAGNESIUM massage 

 

'nek-, schouder- en (lage) onderrug klachten' 

De klachten van pijn in nek en schouders

Pijn in de nek en schouders is vaak een zeurende pijn die je voelt aan één of beide kanten van je nek, bovenop je schouders of tussen de schouderbladen. De pijn kan plotseling opkomen of geleidelijk ontstaan. Vanuit de nek en schouders is het mogelijk dat je ook hoofdpijn kan krijgen, stralende pijn naar de armen en tintelingen in je hand of vingers. Soms heb je minder kracht in je hand en kun je de beweging van je arm niet meer goed sturen.  

 

Het zijn vaak gevolgen van spanning en/of een verkeerde werkhouding of bijvoorbeeld het te lang achter de computer, tablet of smartphone zitten. Maar deze klachten zijn vaak ook een uiting van de drukte van alledag (gezin, werk, relatie, sociale contacten) het zijn tekenen van overbelasting.

Het is goed om regelmatig te ontspannen en even de druk van de ketel te halen, een Puur Nek-Schouder-Rug massage is lichamelijk zeer ontspannend en bevordert geestelijke rust, wat resulteert in een totale balans van lichaam en geest.

Wat doet een rug-, nek-, schouder- en (lage) rugmassage voor je?

Wanneer u deze spanningen niet aanpakt en uw spieren veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijnklachten. Het pijngebied straalt dan uit naar andere gebieden van het lichaam, met alle gevolgen van dien.

Met een rug-, nek- en schoudermassage geniet je van een ontspannende massage waarbij de volle aandacht naar deze zones gaan. Met speciale massagetechnieken worden pijnlijke en stijve spieren los gemasseerd zodat je specifieke klachten snel verlicht worden.

Duur : 35 min | 35 euro

magnesium massage + infrarood massage

strippenkaart voor 4 behandelingen 120 euro

Duur : 55 min | 60 euro

magnesium massage + pakking + infrarooddeken of lamp of infrarood massagetoestel

strippenkaart voor 4 behandelingen 200 euro 

Magnesium onderbeen- voet massage                                                       

(voor stimuleren van de doorbloeding en energie doorstroming vb. na het sporten voor snel herstel)

Herstel: het helpt bij herstel van de spieren. Kramp vermindert of verdwijnt zelfs, spierpijn neemt af, stijfheid verminderd.

Ontzuring: door versnelde afvoer afvalstoffen draagt het bij aan de zuurgraad (pH waarde) in het lichaam, waardoor de huid gezuiverd wordt.

Bij: koude voeten, overbelaste voeten, stress, spierpijn, gewrichtspijn, reumatische aandoeningen, artrose, restless legs, vermoeidheid

Duur : 30 min | 35 euro

magnesium massage + infrarood massage

Magnesium onderbeen- voet massage + Voet(pakking) behandeling                                                      
(voor stimuleren van de doorbloeding en energie doorstroming vb. na het sporten voor snel herstel)
 
 • een voetenpakking met Zechsal magnesiumgel (na reiniging wordt de gel aangebracht, vervolgens met folie afgedekt en rusten je voeten in warme slofjes.
 • na de inwerktijd van ca. 15 min worden de voeten gereinigd met warme compresdoeken
 • aansluitend volgt een korte ontspannende voet- en onderbeen massage
 • vervolgens een deelbehandeling voetzonereflex en lymfemassage onderbeen

Duur : 45 min | 50 euro

behandeling nek schouders.jpg

ENERGIE BOOST

Je krijgt een enorme energieboost en het versterkt je immuunsysteem. Daarom staat magnesium ook bekend als Happy Mineral

VERMINDERT STRESS

Magnesium werkt versterkt voor je spieren, bloedvaten, brein en brein. Effectief voor oa vermoeidheid, stress en andere symptomen van mentale klachten.

OPTIMALE ONTSPANNING

Het mineraal werkt effectief voor gespannen en verkrampte spieren, snel herstel en versterkte (sport)prestaties.

magnesium voetenbad-met-lavendel.jpg
magnesium_massage_1.jpg

HERSTELLEND MAGNESIUM VOETBAD 

 

een druk leven? - geen tijd? 

Even een klein half uurtje rust in uw alledaagse drukke schema inbouwen? Geniet dan bij ons van een weldadig Magnesium Voetbad, terwijl u ondertussen geniet van een tasje zuiverende thee. 

Na afloop voelt u zich ontspannen en vitaal.

 

Goede reden dus om jezelf te verwennen met een heerlijk warm, rustgevend, herstellend bad!
Tenzij je geen bad hebt....

Maaaaar, dan heb je altijd nog een heerlijk, warm, rustgevend, herstellend voetenbad!

Uitstekend om te doen vooral op de dagen dat je hebt gesport, of de dagen erna als je spierpijn hebt, om het herstel van je spieren te versnellen en sneller ontspanning te vinden.

Wat zo'n bad nog fijner maakt, is om het op te leuken met helende kruiden en etherische oliën. Gedroogde bloemen zoals lavendel, kamille, rozenblaadjes en calendula, en etherische oliën zoals lavendel, rozemarijn, tijm en eucalyptus voeden en verzorgen je huid en hebben een ontspannend, verzachtend effect op je stemming.

U kunt er voor de rest van de dag weer volop tegen.

VERWARMEND

Mosterd, Gember en Magnesium 

VERFRISSEND

Rozemarijn, Pepermunt en Magnesium 

VERKWIKKEN & VERWARMEND

Lavendel, Citroen, Pepermunt en Magnesium 

Duur : 30 min

Prijs :  35 euro

MAGNESIUM bij 'Zwangerschap' 

 

Wist je dat magnesium van groot belang is bij een zwangerschap? 

Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan magnesium aanzienlijk toe.

Dit is nodig voor de groei van de foetus en de verhoogde nier-uitscheiding door de hormonale verandering gedurende de zwangerschap. Klachten kunnen worden voorkomen door voldoende magnesium inname, daarom wordt bijna iedere zwangere vrouw aanbevolen om extra magnesium te nemen. Moeders die borstvoeding geven, hebben vaak een groot tekort aan vitale voedingswaarden, veel hiervan gaat immers naar de voeding voor het kind. Wat overblijft gaat naar de moeder. Dit geldt in het bijzonder voor magnesium. 

 

Het gebruik van extra magnesium heeft een positieve invloed op de baarmoeder. Het bevorderd de groei van de foetus, maar heeft ook een ontspannende werking waardoor het voortijdige weeën voorkomt.

In het geval van een zwangerschap is het gebruik van magnesium via de huid bewezen. Door uitwendig gebruik, hoeft er niets ingenomen te worden en blijft het darmkanaal onbelast.

zwangere.jpg
RJF_8832.jpg

Wanneer begin ik met een zwangerschapmassage ?

Per persoon is dit natuurlijk afhankelijk. In het algemeen kun je rond de 16 weken aanvangen met zwangerschap massage. In het algemeen beginnen de meeste zwangerschap problemen rond deze tijd.

Vaak merk je in de laatste maanden van de zwangerschap dat je lichaam zich aanpast aan de steeds verder en groter groeiende baby. De volgende lichaamsdelen hebben vaak problemen tijdens de zwangerschap:

- hoofd - decolleté - buik - armen - benen - voeten - rug -

Wat krijg ik tijdens een zwangerschap massage?

Tijdens de zwangerschap massage wordt je lichaam heerlijk ondersteund door een speciaal warm water kussen. Hierdoor kun je toch met een bollere buik comfortabel liggen op onze massagebank.

 

Tijdens de ontspannende zwangerschapsmassage worden voeten, armen, benen, handen, hals, schouders behandeld. We beginnen steeds met een verwarmd voetbad en een kopje thee.

 

Niet alleen jij maar? ook je baby zal dit heerlijk en ontspannend vinden.

 

Op de achtergrond wordt deze massage begeleidt met zachte muziek. De ontspannende zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat je even kunt stilstaan bij je lichaam. Stilstaan bij alle veranderingen die je lichaam ondergaat en je bewuster worden dat je een nieuw leven in je eigen lichaam draag.

Magnesium haal je uit voedings-middelen zoals chocolade, bananen, avocado, noten, witte bonen, spinazie, artisjok, tonijn en zelfs water.

Maar vaak is dat niet voldoende, zeker niet tijdens de zwangerschap. Bij een zwangere vrouw ligt de magnesiumbehoefte immers een pak hoger dan normaal.

Zelfs met een gezonde en evenwichtige voeding krijgt één derde van de zwangere vrouwen te weinig magnesium binnen. Dat kan klachten geven zoals kuitkrampen, vage buikpijn, rusteloze benen en vermoeidheid

eten magnesium.jpg

Duur : 50 min | 55 euro 

bottom of page