top of page
ONTDEK DE INTENSE KRACHT VAN MAGNESIUM

Wist je dat magnesium na water en zuurstof onze derde levensbehoefte is?
Dat magnesium het beste via de huid wordt openomen?
Dat veel mensen een magnesiumtekort hebben? 
Massage bij reumatische klachten (fibromyalgie en reuma) 

De massage bij fibromyalgie en reuma is een therapeutische massage om klachten te verminderen maar biedt ook ontspanning en richt zich op drie verschillende vlakken :

 

1.  uw nachtrust bevorderen/verbeteren

2. hoofdpijn verminderen

3. pijn verminderen op de tender points (pijnpunten)

 

Uit recent onderzoek van de Universiteit van Miami is gebleken dat de Fibromassage de volgende voordelen heeft: verhoogde serotonine (stofje dat ons lichaam aanmaakt dat gebruikt wordt om een signaal te geven tussen hersenen en zenuwen), daling van stresshormonen, verlaagde niveaus van substantie P (in feite een pijnprikkel), verminderde pijn in tenderpoints, verbeterd slaappatroon en een verbetering van het algehele gevoel van welzijn. De Fibromassage stimuleert tevens de opname van zuurstof in spieren, waardoor er minder verzuring optreedt.

 

De massage wordt gegeven in een ontspannen sfeer en warme omgeving, brengt rust en zorgt voor energiebalans in uw lichaam. De ademhaling normaliseert zich, het hartritme daalt en de spanning en pijn nemen af.
De massage is niet bedoeld om te genezen maar om verlichting te brengen, vooral op langere termijn. Een regelmatige fibromyalgie massage kan het lichaam helpen zich beter te ontspannen, de aanmaak van de natuurlijke pijnstiller endorfine te stimuleren en een goede nachtrust te bevorderen.
Geen enkele fibromyalgiepatiënt ervaart dezelfde klachten, daarom bespreken we bij de kennismaking uw pijnpunten, wensen, behoeften en klachten. Zo kunnen we samen besluiten welke massage, wat voor opbouw, de duur en de frequentie van de massage het beste bij jou past. Er zijn verschillende massagevormen geschikt voor fibromyalgiepatiënten, maar onderstaande 2 vormen worden wel het meest gebruikt:

Er zijn verschillende massagevormen geschikt voor fibromyalgiepatiënten, maar onderstaande 2 vormen worden wel het meest gebruikt:

 

Massage voor slaapbevordering:
Ongeveer 75% van de fibromyalgiepatiënten heeft last van slaapstoornissen. De massage ter slaapbevordering is een langzame, ritmische massage, waarbij het zenuwstelsel gedempt wordt. Deze massage is het meest effectief wanneer u deze aan het einde van de dag ondergaat. Er wordt gebruik gemaakt van etherische oliën Gember en Arnica, die een verwarmende werking op de spieren hebben.

Massage voor pijnvermindering:
Het kennismakingsgesprek maakt duidelijk van welke pijnpunten (zogenaamde “tenderpoints”) je het meeste last hebt. Deze komen als eerste aan bod waarbij jouw reactie heel erg belangrijk is. Deze massage is alleen effectief als de (pijn)grenzen gerespecteerd worden. Bij de massage krijgen gespannen en stramme delen alle aandacht met massage en rekoefeningen

door middel van post-isometrische spierontspanningsoefeningen die ontspanning in de spieren brengt.

We gebruiken hiervoor etherische oliën met Gember en Arnica, die een verwarmende werking op de spieren hebben.

Wat zijn de effecten van een Fibromyalgie massage?
  • Brengt lichaam en geest tot rust
  • Vermindert stress en pijn in het lichaam
  • Verlichting van spierkrampen
  • Het versterken van het lymfesysteem
  • Verlagen van de bloeddruk
  • Opname van zuurstof in de spieren
  • Verbetering van het bewegingsapparaat
  • Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller: Endorfine
Fibromyalgie-1-e1551987398509 (1).jpg
pexels-koolshooters-6628700.webp
pexels-anna-tarazevich-6560289.webp
pexels-arina-krasnikova-6663361 (1).webp
HOE LANG DUURT EEN MASSAGE? 
De behandeling 'massage tegen pijn' : 

Bij de massage voor pijnbestrijding wordt er met een lichte tot medium druk gegeven op de tender points of pijnpunten. Ook wordt veel aandacht besteed aan de schedelbasis (de onderzijde van de schedel), daar waar de spieren/pezen zich aanhechten aan het bot. Immers spierspanningen in de rug kunnen spanningshoofdpijn veroorzaken, uitstralend vanuit de nek.
De frequentie van de therapie zal verschillen van persoon tot persoon. De ene persoon zal meer baat hebben bij de behandelingen dan de andere persoon.

Als u voor de 1ste keer komt zal de behandeling in het teken staan van
kennismaking met een intakegesprek (15 min) zodat we kunnen bespreken wat jouw klachten zijn en met welke massage "Pijnbestrijding of Ontspanning" je het meeste baat bij hebt. Daarnaast zal nog gemasseerd worden met de intentie die vooraf besproken is. De tijd zal tussen de 45 en 60 min zijn.

De behandeling 'slaapmassage' :
De slaapmassage is een ontspanningsmassage van je rug, je benen, je armen en je hoofd. Er gaat gepaste aandacht naar de spieren of plekken waar het bij jou wat gevoelig of pijnlijk is, zodat daar verlichting kan inzetten. Je wordt gemasseerd met speciale magnesium olie die via de huid opgenomen wordt en op de pijnlijke plekken gebruiken we daarvoor speciale hoog-concentratie olie. Hierna gaat u rusten in het infrarooddeken met een magnesium pakking, deze warmtebehandeling geeft verlichting bij mensen met reuma klachten, fybromualgie en gewrichtspijnen.
 
Contra indicaties 
Zoals bij elke behandeling zijn er ook situaties waarin je best géén massage krijgt. 
hoge bloeddruk - trombose - ontstekingen of tumoren -hartklachten en hartafwijkingen - koorts - griep - bij een gevorderde zwangerschap - besmettelijke huidaandoeningen (open wonden, ge_infecteerde/ontstoken huid - bij gebruik antibiotica - infecties zoals griep, keelontsteking, verkoudheid... - onlangs geopereerd

Rust is heel belangrijk na een massage en daarom zal er eerst worden gestart met de ontspanningsmassage, zodat je 's nachts voldoende nachtrust kunt krijgen.

De behandeling duurt 60 min (incl gesprek 15 min) en kost 65 euro.
 

bottom of page