top of page

Hoe reinig ik mijn huid? Volg de juiste stappen

OIP (13).jpeg
Je kunt de beste crèmes, serums en maskers op je gezicht smeren, zonder dagelijks reinigingsritueel kunnen deze producten hun werk niet doen. En dat is natuurlijk doodzonde. De beste huidverzorging begint altijd met een goede gezichtsreiniging. Het liefst twee keer per dag.
 
Een goed gereinigde huid neemt de werkstoffen in je huidverzorgende en huidverbeterende producten veel beter op. Dat betekent dat deze werkstoffen hun werk alleen optimaal kunnen doen na een goede gezichtsreiniging.
En dat is precies wat je wilt bereiken.

Alleen wassen met water is een no-go
 

Belangrijk om te weten is dat het niet voldoende is om je gezicht alleen met water te wassen. Sterker nog, uitsluitend reinigen met water is helemaal niet goed voor je huid. Water bevat namelijk veel chloor en kalk en zal je huid vooral uitdrogen.

Bovendien vergroot je zelfs de kans op het ontstaan van onzuiverheden. Want restjes make-up en overtollig talg was je nooit helemaal weg met water alleen. En wat dacht je van de luchtvervuiling tegenwoordig? Ook die laat ook z’n sporen na op jouw huid. Net zoals SPF-resten.

Daarnaast produceert je huid zelf ook talg en dode huidcellen die je ook als ‘vuil’ kunt beschouwen. Een goede gezichtsreiniging is het geheim van een mooie, schone huid.

Tijdens jouw huidadvies benadruk ik hoe belangrijk het is om de cleanser en tonic samen te gebruiken.

De één kan niet zonder de ander. De cleanser en de tonic vullen elkaar aan. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens de reiniging van jouw huid? En hoe gebruik je deze?

De 1e stap in jouw huidverbeteringsritueel is de REINIGING, maar wat is dat nu precies?

Rosa-Graf-Stappenplan-voor-de-perfecte-gezichtsreiniging-e1578304504410-960x559.jpg
Tijdens de reiniging is de cleanser in staat het vuil op te nemen van de huid en zo met het water mee te verwijderen.
De huid is daarna schoon en gereinigd. Een reinigingsproduct verwijdert vuil, stof en make-up van jouw huid.
Hoe reinig je jouw huid?
Verdeel 2 pompjes (van het passend product bij jouw huidtype) over de vingertoppen, breng aan op je handen, masseer deze in op de huid en spoel af met water en een washand of onder de douche.

Wat je niet moet doen!

Breng jouw reiniging aan met je handen en NIET met een watje.
Dit zorgt ervoor dat jij het vuil juist in de huid duwt in plaats van verwijdert van de huid en wegspoelt met het water.
Gebruik geen schuimend product bij een vette huid, dit neemt meer talg weg dan nodig. Hierdoor krijgt jouw huid een seintje dat hij meer vetten nodig heeft en gaat deze aanmaken. Hierdoor wordt de huid gedurende de dag weer vetter.
Gebruik je de tonic zonder de reiniging vooraf te hebben gebruikt?
Dan sluit je de poriën met het vuil, stof en de make-up in jouw huid.
TIP!
Gebruik liever een terugvettend product, zodat jouw huid minder vet wordt en niet uitdroogt. Laat je hierin adviseren.
bottom of page