top of page
R (10).jfif

Brazilian wax 

Een Brazilian wax is een ontharingsbehandeling voor de intieme delen. Tijdens de behandeling worden de haren bij de schaamstreek en de bilnaad verwijdert. Je kunt ervoor kiezen om niet helemaal glad te gaan, maar bijvoorbeeld streepje of driehoekje.

Het ontharen van de schaamstreek bij de man noemt men de boyzilian. Deze behandeling voeren wij niet uit.

Eerste keer Brazilian wax - Dit moet je weten 

De eerste keer dat je de salon binnenstapt is (hoogstwaarschijnlijk) doodeng. Je komt er al snel achter dat al die zenuwen nergens voor nodig zijn.

Het waxen van de schaamstreek of bikinilijn is een populaire waxbehandeling bij Carpe Wellness. Met name in aanloop van de zomervakantie en gedurende deze zomervakantie willen veel vrouwen hun schaamhaar laten waxen. Door het laten waxen van je schaamhaar heb je in je vakantie (én buiten je vakantie) óók paar weken vrij van het verwijderen van de haartjes rondom je schaamstreek. Heerlijk toch? Een gladde bikinilijn en schaamstreek zonder hier moeite voor te doen?

Na een Brazilian wax behandeling blijven de haren gemiddeld 3 tot 4 weken langer weg.ongeveer een maand weg. Na ongeveer twee weken komen de eerste haren weer door. De haren die terugkomen zijn veel zachter en voelen een stuk minder stoppelig aan dan na een normale scheerbeurt. Hoe vaker u harst, hoe langer de haren weg blijven.

Wij adviseren daarom ook om na vier weken terug te komen en niet te scheren. 

Wat houdt de behandeling in? 

 

In de salon wordt alleen gewerkt met de crème de la crème onder de waxen.

  1. Eerst reinigen we de huid

  2. Pre waxing Oil wordt aangebracht om ervoor te zorgen dat de wax niet aan de huid hecht maar alleen aan de haartjes. Hierdoor is de behandeling minder pijnlijk.

  3. Hotwax wordt aangebracht, SoBerry Delicious

  4. LycoJet Lavendel is de pincet wax en deze wordt altijd gebruikt na de hotwax. Het zorgt ervoor dat de laatste kortste haartjes worden verwijderd waardoor je huid langer glad blijft.

  5. Eventuele ingegroeide haartjes en ontstekingen worden verzorgt.

  6. Nabehandeling met Lycon nabehandelproducten

Na de Brazilian wax behandeling raden wij u aan om 10 dagen lang 's ochtends en 's avonds de Ingrown X-It spray van Lycon te gebruiken op een schone huid.

Dit voorkomt dat de haren gaan ingroeien. De spray verzacht een rode, geïrriteerde huid en hydrateert de huid.

2f2c1d0a46e5023b9d9fef613b4d8e06.jpg
bottom of page